Over mij. 

Margot Nije (1956, Hasselt, België) volgde de Kunstacademie in Antwerpen. Voordat zij zich in 1984 met haar bedrijf vestigde in Amsterdam, werkte ze in Parijs, Griekenland, Mallorca en Barcelona. 

Haar eerste commerciële ontwerpen, die veel aandacht van de pers kregen, waren lampen gemaakt uit oude restanten kaasdoek. Margot runt sinds 1999 diverse fair-trade projecten met de focus op oude ambachten en recycling, eerst in India en daarna op Bali totdat COVID-19 uitbrak. 

Haar nieuwste ontwerp is de fraai vormgegeven transparante tas vervaardigd van oneindig recyclebaar PET plastic, afgewerkt met jute of linnen en binnenbanden van Amsterdamse fietsen. Duurzaamheid en strakke vormgeving komen hier samen. Een must voor iedereen die stijlvol en milieubewust is! 

De tassen zijn met de hand gemaakt in eigen atelier en in verschillende maten te verkrijgen, van big shopper tot smartphone tasje. Verder een handige bijkomstigheid: de tas verlicht het dragen door de veerkracht van de rubberen handvatten. En voor wie vaak alles kwijt is in zijn tas: door het doorzichtige materiaal hoef je niet meer op zoek naar je spullen. 

Je kunt de tas retour sturen voor gratis reparatie. Als de tas versleten is wordt deze op verantwoorde wijze gerecycled. Als tegenprestatie ontvang je korting op een volgende aankoop. Zo dragen wij allemaal bij aan een circulaire economie ;-) 

Naast het maken van tassen geeft Margot ook workshops aan jong en oud. Van tasjes tot barbiekleertjes, reparaties en vlaggenlijnen. 

Scroll verder voor de portfolio van Margot.

Portfolio.

Margot Nije

International

I have read and understood the Privacy Policy.